8 leggyakoribb téma

Ezért meditáljon rendszeresen! – Az elme elcsendesítésének pozitív hatásai

653
HOZZÁSZÓLÁS:

A meditálásnak számtalan jótékony hatása van mind a testre, mind pedig a lélekre nézve. Éppen ezért a rendszeres meditálás igen nagymértékben képes hozzájárulni testi-lelki egészsémeditaciogünkhöz.

Aki még sosem meditált, annak talán némileg homályos, hogy miért is jó egy helyben ülni / feküdni, és látszólag semmit sem tenni. Holott ilyenkor komoly belső munka folyik a meditáló személyben, s olyan mély belső, tudati élmények szerezhetőek általa, melyek másként elérhetetlenek volnának.

Mi is a meditáció?

A meditáció alapfeltétele egy csendes, nyugodt hely, ahol semmi sem zavarhatja meg a meditálót, így kényelmesen el tudja lazítani a testét és a lelkét is. Ez roppant fontos, mert másként nem érhet el olyan mély tudati szinteket, melyek szükségesek a test és lélek ellazulásához, feltöltődéséhez és gyógyulásához.

Ezen a nyugodt, békés helyen a meditáló kényelmesen elhelyezkedik akár ülve, akár fekve, majd pedig igyekszik a figyelmét koncentrálni és megnyitni az elméjét.

A meditálásnak számtalan formája létezik, így mindenki megtalálhatja azt, amelyik számára  a legkedvezőbb és a legjobb eredményeket hozza.

Milyen pozitív hatásai vannak a meditálásnak?

Bár az orvostudomány napjainkban is vizsgálja a meditálás hatásait az emberi szervezetre nézve, annyi biztos, hogy az egyik legjobb és legeredményesebb módszer a stressz levezetésére, valamint a különféle szorongások okozta fizikai tünetek enyhítésére is kiválóan alkalmas.

Csökkenő depresszió

Több tanulmány is alátámasztja, fogy a rendszeres meditáció képes csökkenteni a depressziós tüneteket, méghozzá rendkívül hatásosan. Ráadásul semmiféle káros mellékhatást sem okoz közben, nem úgy, mint a depresszióra általában felírt gyógyszerek.

Növekvő koncentrációs képesség

Szintén tanulmányok igazolják, hogy a naponta meditáló személyeknek jelentősen nő a koncentráló képessége, ráadásul minél régebb óta gyakorolják  a meditációt, annál jobb eredményeket érnek el ezen a téren.

Fájdalmak kezelése

Egyre gyakoribb, hogy meditáció alkalmazásával  kezelik a fájdalmakat az ízületi gyulladások esetében.  

Egy tanulmány kimutatta, hogy azok az emberek, akik rendszeresen meditáltak, jóval kevésbé ijedtek meg, amikor egy nagy fájdalommal járó lézeres kezelést mutattak be nekik.

Ez valószínűleg azzal magyarázható, hogy a meditálás arra neveli az agyat, hogy a jelenre fókuszáljon, és ne foglalkozzon annyit a jövőben esetlegesen bekövetkező negatív eseményekkel.

Éppen ezért a meditáció jelentős mértékben csökkenti  a depressziós tüneteket, valamint elviselhetőbbé teszi a krónikus fájdalmakat is.

653
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

3866
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]